lauantai 24. syyskuuta 2011

Koulua ja kenties uusia harrastuksia

Koulunkäynti alkaa pikkuhiljaa sujumaan ja lukujärjestyksetkin ovat melkein hallinnassa. Tällä hetkellä luen 1 ja 2 luokan kursseja sekaisin ja valikoin sellaisia kursseja joista on itselleni eniten hyötyä. (ja jotka eivät mene päällekkäin) Se ei kyllä aukene miksi kaikki luentomateriaali pitää tulostaa itselleen ulos. Järjetöntä paperin tuhlausta, koska suurimmaksi osaksi materiaali on suoraa kopiota kirjasta.
Kirjat ovat uusina tosin hyvin kalliita ja jos ei onnistu löytämään käytettyjä niin sitten on täysin luentomateriaalin varassa. Koulun kirjastostakaan ei ole apua, koska sielä on ehkä 2 tai 3 kpl yhtä kirjaa. Lainausaika on vain viikko ja samaan aikaan saa olla korkeintaan 3 kirjaa lainassa. Muutenkin tuntuu että kirjasto ei oikein palvele tarkoitustaan, kirjoja on n.18 hyllyssä ensimmäisessä kerroksessa ja loput 2 kerrosta on täynnä pöytiä/tietokoneita/luokkahuoneita. Miksi kutsua paikkaa kirjastoksi, jos se ei ole sen päätehtävä?

Photobucket
Keskiviikkona oli Clubs and Soccieties day:) Tällöin oli 3 tunnin ajan mahdollista liittyä mitä erilaisempiin koulun kerhoihin 2€ liittymismaksua vastaan. Tietysti tarjolla oli paljon urheilukerhoja, joitten kautta pääsee pelaamaan koulun edustusjoukkueisiin. Lisäksi oli kaikkea muuta mahdollista Tanssista Anime Mangaan. Itse tuli liityttyä surfaus kerhoon, vaikka mitään aikaisempaa kokemusta lajista ei olekkaan. Lisäksi kansainvälinen kerho, hill walking, Zumba ja Hip Hop-tanssi kuuluvat näillä näkymin vapaa-ajan ohjelmaan vuodena aikana.

Photobucket
Minusta järjestely jossa harrastamaan pääsee tavallaan "koulun kautta" on hieno. Ei tarvitse maksaa korkeita liittymismaksuja mitä omituisimpiin järjestöihin, pääsee treenaamaan ja pelailemaan ilman että tarvitsee heti ostaa lisenssiä ja ottaa asiaa 100% vakavasti. Lisäksi on mahdollisuus helposti kokeilla kaikenlaista uutta, jos ei uskaltaisi itse mennä liittymään mihinkään omituiseen seuraan niin nyt voi helposti kokeilla yhdessä koulukavereiden kanssa uusia lajeja. Samalla myös tutustuu todella hyvin muihin opiskelijoihin.
Photobucket
Viime viikonloppuna tuli vierailtua Dublinissa. Kaupunki on hieman Helsinkiä isompi ja hyvin eloisa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Reissuun sisältyi kävelykierrosta, pubikierrosta, vahamuseota ja hieman shoppailua. Tiedän kuitenkin vierailevani kaupungissa useammin vuoden aikana, joten ei siitä tällä kertaa sen enempää.

Kuvia viikonloppusta voitte ihailla täällä: Dublin

1 kommentti:

  1. Duplin näytti kuvissa ihan siedettävältä kaupungilta=)) ja tuo koulun järjestämä harrastus-systeemi on kyllä käytännöllinen. Kelpais tännekin, niin ei tarviis aina maksaa itseään kipeäksi kun haluaa esim tanssia tai joogata.

    VastaaPoista