keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Waterford ja Kilkenny

Viikonloppu meni hujauksessa, mutta pientä reissaamistakin pääsi harrastamaan. Sunnuntaina kierreltiin koko päivä Waterfordissa, jonne on 1,5 tunnin bussimatka täältä. Mukana oli 4 saksalaista, sini ja minä. Meillä kävi tuuri ja kaupungissa oli samaan aikaan jonkinlainen irlantilaisen ruoan festifaali, eipähän tarvinnut murehtia syömisistä.

tuokafestifaali
Pienen pyörimisen jälkeen löysimme museon josta sai tarvittavat kartat ja ohjeet. Käveltiin sitten seuraavat kaksi kolme tuntia ympäriinsä katsomassa mitä kummallisempia "nähtävyyksiä". Paras oli kivinen torni, joka oli ilmeisesti alunperin jostain 1800-luvulta. Paikalla on ilmeisesti ollut torni jostain 1100-luvulta alkaen ja se on vain pikkuhiljaa muuttunut ja kasvanut puisesta hökkelistä kolmikerroksiseksi monumentiksi. Lisäksi käytiin pyörähtämässä Waterford Crystalin myymälässä ja kysymässä hinnat tehdaskierrosta varten.

Photobucket
Festivaaleilla nautiskelimme paikallisia purilaisia ja muita makeampia herkkuja. Välillä jakaannuttiin useampaan porukkaa, koska osa halusi shoppailla ja toiset käydä katsomassa viikinkikatua, missä näyttelijät esittävät viikinkien asumista ja erilaisia arkisia askareita.

Maanantaina oli sitten vuorossa Kilkenny-vierailu koulun kanssa. Aikaa ei ollut varattu paljoa ja irlantilaisten "ajoissa liikenteessä" käsityksen kera pääsimme matkaan vasta n.50 minuuttia aikataulusta jäljessä. Kilkennyssä hienointa on linna, johon pääsee kiertelemään sisälle. Osa restauroinnista on tehty hyvin, mutta paikoitellen näkee että rahaa ei ole ollut paljoa. Linnaan kuuluu myös hienot puutarha-alueet. Kaupunkia en kerinnyt suuremmin näkemään, mitä nyt kirjakaupassa pyörähdin ostamassa pakollisia postikortteja ja kurkkasimme myös karkkikauppaan. Tulipahan matkan varrella syötyä myös reissun ensimmäinen fis&chips ateria:)

Photobucket

+ kuvia löytyy lisää photobucketista omasta kansiostaan. Kansio löytyy Irlanti kansion sisältä ja sitten oikeasta laidasta "Waterford"

1 kommentti:

  1. Kyllä tuo teidän koulu on vaan rentoe verrattuna tähän Kainuulaiseen koulunkäyntiin!! meillä pukkaa koeviikko päälle ja te vaan teette retkiä!!
    Mut pidä toki hauskaa ja laita postikortteja tulemaan tännekin päin.

    VastaaPoista