lauantai 3. syyskuuta 2011

Asuntoja ja vaihto-oppilaita

Uusi hieno osoitteeni, johon saa lähettää kirjeitä, kortteja ja kaikkea muuta kivaa, on:
Apt 25 Riverbank Apts
Burrin Street
Carlow
Ireland

Maisemia
Irlantilaisilla ei ole ollenkaan postinumeroita, joten toivon mukaan kaikki löytää perille ennemmin tai myöhemmin. Viime päivät on mennyt asettuessa aloilleen ja kierrellessä kaupunkia. Kerrostalo, jossa asun on tarkoitettu pelkästään opiskelijoille ja tällä hetkellä paikalla on n.7 muuta vaihto-opiskelijaa.

asunto
Kaikki muut opiskelijat tulevat vasta maanantaina, joten paikka on hyvin autio ja hiljainen. Asun "twin-room" huoneessa, joten tulen jakamaan sen todennäköisesti jonkun kanssa ensi viikosta alkaen. Kokonaisuutenaan tähän kämppään mahtuu 5 ihmistä, mutta en tiedä vielä tuleeko paikka täyteen. Keittiö/olkkari on iso ja valoisa ja suihku on muuten hyvä, mutta vesi pitää muistaa kääntää lämpeämään puoli tuntia ennen suihkua.
Asunto on muuten oikein kiva, mutta en tule koskaan ymmärtämään miten irlantilaiset voivat asua näin kylmissä taloissa. Tuntuu kuin asuisit jääkaapissa, vaikka patterit ovat tehokkaasti päällä. On tullut muutamana päivänä oltua t-paidalla pihalla, mutta kun on tullut sisälle on ollut pakko laittaa pitkähihaista ja villasukat.

asunto
Samassa talossa asuu 4 saksalaista, 2 unkarilaista ja 1 ranskalainen tällä hetkellä ja muutama ilta onkin mennyt mukavasti porukalla kiertelemässä paikallisia pubeja. Saksalaisten mielestä Irlanti on todella kallis maa kaiken suhteen varsinkin oluen, mutta muuten kaikki toimii heidän mielestään hyvin.

asunto
Suunnitelmissa on huomenna lähteä käymään joko Dublinissa päiväseltään tai jossakin läheisessä kaupungissa. Kohta lähdetään kokeilemaan koulun nurmikenttää jalkapalloilun merkeissä, kunhan vain ei ala satamaan.
Minulla on työn alla postattavaksi "Carlow-kierros", jossa näytän paikallisia nähtävyyksiä ja kauniita maisemia, mutta sen ilmestymiseen menee vielä jonkun aikaa kaiken muun kiireen keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti